Τηλ. κέντρο: 24410 42363, 26345, Fax: 24410 71636

 
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ
  • Μήνυμα Προέδρου

Μήνυμα Προέδρου

Πρόεδρος ΑΝΚΑ

Αγαπητέ επισκέπτη της ιστοσελίδας της ΑΝ.ΚΑ ΑΕ

Σε καλωσορίζω στην ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής Καρδίτσας, της ΑΝ.ΚΑ όπως έχουμε συνηθίσει να τη λέμε. Παρακολουθώ την πορεία της από τότε που ιδρύθηκε, το 1989. Από τότε μέχρι σήμερα, έχει συσσωρεύσει μεγάλη τεχνογνωσία σε ποικίλα πεδία, η οποία αποδεικνύεται πολύτιμη σε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια του τόπου μας. Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με την εταιρία με διάφορες ιδιότητες: αρχικά, ως Πρόεδρος της Κοινότητας Αμαράντου, στη συνέχεια ως Νομάρχης. Σήμερα, οι μέτοχοι και οι συνεργάτες στο Διοικητικό Συμβούλιο, μου έκαναν την τιμή να είμαι πρόεδρός της, σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη για τη χώρα μας. Σε μια περίοδο που όλα δοκιμάζονται από την πολύπλευρη κρίση: οι θεσμοί, οι δομές και κυρίως το έργο τους και οι αξίες που υπηρετούν και προάγουν.

Η κρίση αποτελεί για την ΑΝ.ΚΑ μια αναπτυξιακή πρόκληση. Το ερώτημα «είναι δυνατή η οργάνωση τοπικών πρωτοβουλιών με στόχο την ανάσχεσή της και τον μετριασμό των δραματικών συνεπειών της στο παραγωγικό σύστημα», τέθηκε πολύ νωρίς και αναζητήθηκαν απαντήσεις. Μία από αυτές σχετίζεται με τη δημιουργία της «Θερμοκοιτίδας Συνεργατισμού» μέσω της οποίας παρέχονται υπηρεσίες φιλοξενίας ή  και γραμματειακής - τεχνικής στήριξης σε συλλογικές επιχειρηματικές δομές, όπως: Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, Αστικοί Συνεταιρισμοί, ΚοινΣΕπ, Δίκτυα μικρών και οικογενειακών επιχειρήσεων κλπ. Μέσω της «Θερμοκοιτίδας Συνεργατισμού» παρέχονται υπηρεσίες σε 14 συλλογικές δομές, ενώ ο αριθμός τους αυξάνεται συνεχώς. Νέοι άνθρωποι, αγρότες, καταναλωτές και απλοί πολίτες επισκέπτονται την εταιρία διερευνώντας εναλλακτικούς τρόπους δημιουργίας εισοδήματος και πλούτου.

Το κύριο έργο της εταιρίας παραμένει η παροχή εξειδικευμένης τεχνικής υποστήριξης σε Δημόσιους, Αυτοδιοικητικούς, Συνεργατικούς, Κοινωνικούς, Ιδιωτικούς φορείς και εταιρίες. Εκτός αυτού, η ΑΝ.ΚΑ υπηρετεί δύο πολύ σημαντικές κοινωνικές και ταυτόχρονα βαθιά πολιτικές διαδικασίες: την πληροφόρηση πολιτών και φορέων καθώς και την υποστήριξη της διαβούλευσης μεταξύ διάφορων ομάδων συμφερόντων ή ενδιαφερόντων για κάθε θέμα που άμεσα ή έμμεσα συναρτάται με την ανάπτυξη του τόπου μας. Αυτή η υπηρεσία είναι οργανωμένη με επιστημονικό τρόπο και επιχειρησιακή επάρκεια.

Ο ιστότοπος τον οποίο έχετε επισκεφτεί, έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί αυτές ακριβώς τις διαδικασίες: την πληροφόρηση και τη διαβούλευση. Η παρουσίαση του έργου της εταιρίας δεν αποσκοπεί στη διαφήμιση για ιδιοτελείς σκοπούς, αλλά στη δημοσιοποίησή του, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει, να κρίνει, να σχολιάσει, να προτείνει, να χρησιμοποιήσει τα αποτελέσματα, να ωφεληθεί από τις δράσεις ή να αξιοποιήσει τους διαθέσιμους πόρους.

Αγαπητέ επισκέπτη της ιστοσελίδας μας,

Ως πρόεδρος της ΑΝ.ΚΑ θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για το χρόνο που διαθέτεις για την επίσκεψη των σελίδων μας, ανεξάρτητα με το ειδικό ενδιαφέρον σου. Μπορείς επίσης να αποκτήσεις μια εικόνα των δράσεων και των αποτελεσμάτων τους, μέσω των κοινωνικών δικτύων τα οποία άρχισε να αξιοποιεί η εταιρία πρόσφατα. Παράλληλα σε καλώ να συμμετέχεις στην προσπάθεια που καταβάλλουμε τόσο η Διοίκηση όσο και τα στελέχη, να κάνουμε την ΑΝΚΑ καλύτερη, πιο αποτελεσματική, ώστε να υπηρετεί με ποιότητα, ταχύτητα και αξιοπιστία τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες του Νομού, συμβάλλοντας μ’ αυτό τον τρόπο στην πραγμάτωση του οράματος που όλοι οι φορείς έχουμε συναποφασίσει: «Να γίνει ο Νομός Καρδίτσας πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης»

Ο πρόεδρος Δ.Σ. της ΑΝ.ΚΑ.

Φώτης Αλεξάκος

 

Ποιοί είμαστε

Βασικό στοιχείο της ταυτότητας της ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε. είναι η υλοποίηση προγραμμάτων και έργων. Αυτά αποτελούν τα διακριτά τμήματα της παρέμβασής της. Είναι δε, το αποτέλεσμα μιας σύνθετης διαδικασίας σχεδιασμού, τεκμηρίωσης και διεκδίκησης. Μέσω των προγραμμάτων και των έργων επιδιώκεται η ανάπτυξη τόσο των αγροτικών όσο και των αστικών περιοχών με την ανάδειξη και αξιοποίηση των κάθε μορφής πόρων (φυσικών, ανθρώπινων, πολιτιστικών), προτάσσοντας ως κινητήριο μοχλό την τοπική πρωτοβουλία και την επιχειρηματικότητα.

Πληροφορίες

Αναπτυξιακή Καρδίτσας,
Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.
Μ. Αλεξάνδρου 34
(1ος και 2ος όροφος)

+30 24410 42363
anka@anka.gr
Δε-Πα: 8.00 - 16.00

Που βρισκόμαστε

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες για την καλύτερη πρόσβαση στο περιεχόμενο του. Εάν διαφωνείτε με αυτό, επιλέξτε απόρριψη.