24410 42363 26345   24410 71636

Ολοκληρώθηκε ο 1ος Διαγωνισμός Ιδεών – HACKATHON στην Καρδίτσα

Το 1ο βραβείο απέσπασε η ομάδα με θέμα ‘’Αγροδιατροφικές κυκλικές λύσεις’’

Διοργανώθηκε από  την ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. σε συνεργασία με το Impact Hub Athens στο πλαίσιο του έργου Rural Innovation που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Google και με σκοπό την επεξεργασία  πρωτότυπων ιδεών στους τομείς της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και ανθεκτικότητας έναντι των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Hackathon στην Καρδίτσα, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στο τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την ευγενική χορηγία του Επιμελητηρίου Καρδίτσας και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας.

Συμμετείχαν 50 άτομα και διαμορφωθήκαν 6 ομάδες / τραπέζια στις παρακάτω θεματικές ενότητες:

  1. Ρίζες & Δεντροκορφές
  2. Αρωματικές συγκομιδές: Καλλιεργώντας ένα αρωματικό μέλλον
  3. Κοινωνικά υποστηριζόμενη παραγωγή (κέντρο προώθησης τοπικών προϊόντων)
  4. Αγροδιατροφικές κυκλικές λύσεις
  5. Σώστε τα δάση
  6. Μονοπάτια για βιώσιμα ταξίδια

Κάθε ομάδα αφού έκανε τη SWOT ανάλυση της πρότασης – ιδέας της, την  παρουσίασε στους υπόλοιπους (pitching), ακολούθως προχώρησε σε επεξεργασία του επιχειρηματικού μοντέλου και ενός προγράμματος δράσεων (Action Plan) και στο τέλος την παρουσίασε ολοκληρωμένα στο σύνολο των συμμετεχόντων του διαγωνισμού.

Με τη διαδικτυακή πλατφόρμα ψηφοφορίας (mentimeter), οι συμμετέχοντες σε πραγματικό χρόνο εξέφρασαν τη γνώμη – αξιολόγηση τους για το διαγωνισμό.

Στο συντονισμό των δράσεων και της καθοδήγησης των ομάδων συμμετείχαν 12 ειδικοί μεταξύ των οποίων η κα Παπαδημητρίου Δήμητρα από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων -Πανεπιστήμιο Πατρών, ο κος Τρίγκας Μάριος από το Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού - Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο κος Αλεξόπουλος Γεώργιος από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τα στελέχη του Impact Hub of Athens κ.κ. Λάμπρου Σόφη και Λάμπρου Έλενα.

Στην κριτική επιτροπή εκτός από τους 12 ειδικούς συμμετείχαν από το Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο Πρόεδρος κος Νταλός Γεώργιος, από το Επιμελητήριο Καρδίτσας ο κος Λαμπρόπουλος Κων/νος, από την Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας ο Διευθύνων Σύμβουλος κος Τουρναβίτης Παναγιώτης και από την ΑΝ.ΚΑ ο Γενικός Διευθυντής κος Σακελλαρίου Ευάγγελος.

Την ομάδα έργου της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. συντόνιζε ο κος Μπέλλης Βασίλειος και συμμετείχαν τα στελέχη κκ Σέγγη Χρυσαυγή, Τριάντου Λαμπρινή, Αντωνίου Αγορίτσα, Καραμαγκιόλα Στέλλα, Φλώρου Εύη, Μουστάκα Ελευθερία, Κουρτεσιώτη Αθανασία, Καβράκη Γιώτα και Κατσέα Χρύσα.

Τέλος, μετά και την αξιολόγηση από την επιτροπή απονεμήθηκαν τα έπαθλα και η οικονομική χορηγία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας ως εξής:

1ο Βραβείο (600€) Ομάδα - Αγροδιατροφικές κυκλικές λύσεις

2ο Βραβείο (300€) Ομάδα - Μονοπάτια για βιώσιμα ταξίδια

3ο Βραβείο (100€) Ομάδα - Σώστε τα δάση

Ενώ σε όλες τις ομάδες θα παρασχεθεί δωρεάν συμβουλευτική και τεχνική υποστήριξη ώστε οι ιδέες που ανέπτυξαν να ωριμάσουν και να καταστούν βιώσιμες.

Η ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. συμμετέχει στο πρόγραμμα Ενίσχυσης Κοινωνικής Καινοτομίας στην Ελληνική Περιφέρεια #RURALINNOVATION που έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας κοινότητας θερμοκοιτίδων κοινωνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Συμμετέχουν φορείς από όλη την Ελλάδα που θα διεξάγουν προγράμματα επιχειρηματικής ενδυνάμωσης στις περιοχές: Βόρεια/Νότια Πίνδος, Ζαγοροχώρια-Ιωάννινα, Ρέθυμνο, Καρδίτσα, Φλώρινα, Αλεξανδρούπολη, Κυκλάδες, Καλαμάτα, και στην ευρύτερη περιοχή του νομού Μεσσηνίας. Υλοποιείται από το Impact Hub Athens με την υποστήριξη του Ιδρύματος Google.org.

Ετικέτες: ANKA

Επικοινωνία: 

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

     

           

Αναπτυξιακή Καρδίτσας,
Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.

Μ. Αλεξάνδρου 34 (1ος και 2ος όροφος) 

+30 24410 42363 | anka@anka.gr

Δε-Πα: 8.00 - 16.00

Social:          

 

  

   

        

 

Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας Ανέργων και

Μειονεκτούντων Πολιτών Δήμου Καρδίτσας (ΚΥπΕΑ)

Δημοτική Αγορά (οδός Διάκου / κατ. Ι-5)

+30 24410-22800 anka@anka.gr

Δε-Πα: 8.00 - 16.00

Social:           

 

Copyright © 2005 - 2021 ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε.                                                                                                      

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες για την καλύτερη πρόσβαση στο περιεχόμενο του. Εάν διαφωνείτε με αυτό, επιλέξτε απόρριψη.