Τηλ. κέντρο: 24410 42363, 26345, Fax: 24410 71636

 
  • Young Entrepreneurs Succeed (YES!)

  • 1

Θεματικό εργαστήριο

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Young Entrepreneurs Succeed!!

 

Οι εταίροι του διακρατικού έργου "SCALING TRUST-BASED PARTNERSHIP MODELS TO RECHARGE YOUTH ENTREPRENEURSHIP: SUPPORTING UNDERSERVED COMMUNITIES WITH INNOVATIVE ENTREPRENEURSHIP SUPPORT INSTRUMENTS (TPM-RYE) PROJECT "σε συνεργασία με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων διοργάνωσαν θεματικό εργαστήριο, με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών επιχειρηματικής ανάπτυξης σε νέους ανέργους εκτός εργασίας-εκπαίδευσης-κατάρτισης (NEETs). Το θεματικό εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στα Χανιά στη διάρκεια του τριημέρου 4-6 Σεπτεμβρίου 2019. Συμμετείχαν οι εταίροι του έργου, στελέχη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων καθώς και τοπικών φορέων παροχής υπηρεσιών επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Στη διάρκεια του εργαστηρίου παρουσιάστηκε η ολοκληρωμένη μεθοδολογία υποστήριξης νέων επιχειρηματιών που εφαρμόζει το διεθνές δίκτυο Youth Enterprise International (YBI) σε 51 χώρες ανά τον κόσμο. Συγκεκριμένα, αναλύθηκε και συζητήθηκε εκτενώς η διαδικασία προετοιμασίας και υποστήριξης ενός νέου επιχειρηματία, τόσο κατά την περίοδο πριν την ίδρυση της επιχείρησης, όσο και στη διάρκεια του αρχικού σταδίου ανάπτυξης αυτής.

Οι παριστάμενοι, εκπρόσωποι των φορέων τους, συνέκλιναν στην άποψη ότι απαιτείται ο κατάλληλος συνδυασμός οικονομικών και μη-οικονομικών υπηρεσιών, ώστε να αυξάνονται οι πιθανότητες βιωσιμότητας επιχειρήσεων που ιδρύονται από NEETs. Σε ότι αφορά τις οικονομικές υπηρεσίες, ως κρίσιμο σημείο εντοπίστηκε η δραστηριοποίηση κατάλληλων φορέων επιχειρηματικής ανάπτυξης, οι οποίοι θα προετοιμάζουν τους NEETs προκειμένου να είναι επιχειρηματικά έτοιμοι να λάβουν χρηματοδότηση από τα τραπεζικά ιδρύματα, προς υλοποίηση των επιχειρηματικών τους σχεδίων. Αναφορικά με τις μη-οικονομικές υπηρεσίες, οι παριστάμενοι συμφώνησαν ότι η διαδικασία υποστήριξης δεν πρέπει να περιορίζεται σε προκατασκευασμένα επιχειρηματικά πλάνα και θεωρητικές εκτιμήσεις αλλά πρέπει να εκτείνεται στη ψυχολογική προετοιμασία του νέου επιχειρηματία και τη σύνδεση των οικονομικών εκτιμήσεων με δεδομένα πραγματικής έρευνας αγοράς.

Το έργο Scaling trust-based partnership models to recharge youth entrepreneurship: Supporting underserved communities with innovative entrepreneurship support instruments (TPM-RYE), χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία από τα Ταμεία EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment και χρηματοδοτείται με 2,3 εκατ. Ευρώ. Στόχος του προγράμματος είναι να ενεργοποιηθούν οι νέοι άνεργοι και να υποστηριχθούν για πρόσβαση στην αγορά εργασίας ή την επιχειρηματικότητα.

The Scaling trust-based partnership models to recharge youth entrepreneurship: Supporting underserved communities with innovative entrepreneurship support instruments (TPM-RYE) project, benefits from €2,3M grant from Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment. The aim of the programme is to activate unemployed youth to access the labour market and promote entrepreneurship.

Ποιοί είμαστε

Βασικό στοιχείο της ταυτότητας της ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε. είναι η υλοποίηση προγραμμάτων και έργων. Αυτά αποτελούν τα διακριτά τμήματα της παρέμβασής της. Είναι δε, το αποτέλεσμα μιας σύνθετης διαδικασίας σχεδιασμού, τεκμηρίωσης και διεκδίκησης. Μέσω των προγραμμάτων και των έργων επιδιώκεται η ανάπτυξη τόσο των αγροτικών όσο και των αστικών περιοχών με την ανάδειξη και αξιοποίηση των κάθε μορφής πόρων (φυσικών, ανθρώπινων, πολιτιστικών), προτάσσοντας ως κινητήριο μοχλό την τοπική πρωτοβουλία και την επιχειρηματικότητα.

Πληροφορίες

Αναπτυξιακή Καρδίτσας,
Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.
Μ. Αλεξάνδρου 34
(1ος και 2ος όροφος)

+30 24410 42363
anka@anka.gr
Δε-Πα: 8.00 - 16.00

Που βρισκόμαστε

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες για την καλύτερη πρόσβαση στο περιεχόμενο του. Εάν διαφωνείτε με αυτό, επιλέξτε απόρριψη.