24410 42363 26345   24410 71636

  • Πρόγραμμα Στεγαστικής Συνδρομής «ΚΑΛΥΨΗ»

    Στόχος του Προγράμματος είναι η αξιοποίηση ιδιωτικών κατοικιών για τη στέγαση ευάλωτων νέων ηλικίας είκοσι πέντε (25) έως τριάντα εννέα (39) ετών δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.
  • 1

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ «ΚΑΛΥΨΗ»

Το Πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης,  σύμφωνα με την αριθ. 24777/7-3-2023 κοινή υπουργική απόφαση (B’ 1315), μεταξύ του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), του Δήμου Καρδίτσας και της Αναπτυξιακής Καρδίτσας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Ο.Τ.Α.

Στόχος του Προγράμματος είναι η αξιοποίηση ιδιωτικών κατοικιών για τη στέγαση ευάλωτων νέων ηλικίας είκοσι πέντε (25) έως τριάντα εννέα (39) ετών δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Οι ειδικοί στόχοι του Προγράμματος είναι η άμεση ενίσχυση νέων έως 39 ετών να ανταποκριθούν στο κόστος μίσθωσης της α’ κατοικίας τους και η αντιμετώπιση της επισφάλειας στέγασης για τους πλέον ευάλωτους εξ’ αυτών που έχουν χάσει ή κινδυνεύουν να χάσουν την κατοικία τους.

Για την υλοποίηση του Προγράμματος θα αξιοποιηθούν ιδιωτικές κατοικίες που είχαν διατεθεί για τη στέγαση αιτούντων διεθνή προστασία στο πλαίσιο του προγράμματος «ESTIA II» και του προγράμματος «ESTIA 2021»

Η διάρκεια του Προγράμματος είναι τα τρία (3) έτη.

Η χρηματοδότηση του Προγράμματος καλύπτεται από τον προϋπολογισμό του ΟΠΕΚΑ, ο οποίος χρηματοδοτείται από την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης.

Μετά την πρώτη πρόσκληση προς ιδιοκτήτες ακινήτων και ωφελούμενους έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα επτά (7) ωφελούμενοι για τους οποίους έχουν εκμισθωθεί τα αντίστοιχα ακίνητα.

Νέα για το πρόγραμμα Κάλυψη

  • Όλα
  • Κάλυψη
  • Προεπιλογή
  • Τϊτλος
  • Date
  • Τυχαία σειρά
Περισσότερα κλικ με SHIFT για εμφάνιση όλων load all

 


 

 

Copyright © 2005 - 2021 ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε.                                                                                                      

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες για την καλύτερη πρόσβαση στο περιεχόμενο του. Εάν διαφωνείτε με αυτό, επιλέξτε απόρριψη.